Spelberoende 

Craps ingår i kategorin hasardspel. Hasardspel innebär spel som avgörs av slumpen samt spel som involverar pengar. Antingen vinner man pengar, eller så förlorar man pengar. Detta gör att ett hasardspel snabbt kan bli på blodigt allvar. Pengar är något vi i dagens samhälle är i behov av för att kunna överleva vardagen, därför är det viktigt att ta hand om sin ekonomi och definitivt inte spela över sina ekonomiska resurser.

Börjar man spela hasardspel även fast man egentligen inte har råd med det, kanske för att man vill vinna mer pengar, kan detta vara ett tecken på ett så kallat spelberoende. Ett spelberoende är precis som andra beroendet klassat som en sjukdom. Denna sjukdom innebär att man gör allt för att spela på kasinon då man är girig att vinna mer och mer pengar. Ett spelberoende kan drabba vem som helst, fattig eller rik, kvinna eller man. Därför är det viktigt att vara mycket försiktig med sina spelvanor och att hela tiden tänka på sin ekonomi. Går det riktigt illa kan saker som relationer och jobb komma i kläm och förloras om du har ett grovt spelberoende. Det är viktigt att ta hjälp innan detta uppstår och gärna så tidigt som möjligt.

Att ta hjälp kan många tycka är pinsamt, vilket man verkligen inte behöver göra. Precis som med alla andra sjukdomar, måste ett spelberoende behandlas och botas. Hjälp kan du få via till exempel din lokala vårdcentral. Dem kan i sin tur guida dig vidare till en avdelning som är mer specialiserad på just spelberoenden. Vet du sedan innan en bra klinik en avdelning som du kan tänka dig gå hos kan du prova att ta kontakt direkt med dem. Ibland kan man dock behöva gå via sin vårdcentral för att få tillgång till kliniken eller avdelningens kontaktuppgifter.