Sic Bo regler

Det gamla kinesiska tärningsspelet Sic Bo har fått ett uppsving tack vare alla onlinecasinon som har introducerat spelet. Annars har det inte funnits särskilt många platser att spela Sic Bo på här i Sverige, vilket har gjort att spelet inte har varit alltför känt bland oss svenskar tidigare. Men eftersom Sic Bo är ett roligt och underhållande spel, samtidigt som det finns många chanser till stora vinster med Sic Bo så är det ett spel som är väl värt att prova.

Så spelar man Sic Bo

För att spela Sic Bo krävs det att man har ett speciellt spelbord, ungefär som i Craps eller Roulette. På detta bord finns alla satsningar markerade. För att spela krävs också tre stycken vanliga sexsidiga tärningar. Själva spelet går ut på att man ska satsa på vad tärningarna kommer att visa. På spelbordet finns också ett litet fack med en lucka där tärningarna skakas helt dolt för spelarna. Vad tärningarna visar är dolt för spelarna ända tills alla spelare har gjort sina satsningar. Först därefter öppnar man luckan och ser vad tärningarna visar. De satsningar som har vunnit lyser då upp på spelbordet och då ser man vilka spelare som har vunnit och inte.

Att välja rätt satsningar

Det finns massor av olika satsningar som man kan göra i Sic Bo och det skiljer sig åt mellan satsningarna eftersom alla satsningar har olika odds och utbetalningar. Totalt finns det ett femtiotal olika satsningar. Alla är dock inte gynnsamma för spelaren. Sic Bo är i grund och botten till stor del ett turspel, men genom att göra rätt val av satsningar så kan man ändå påverka utfallet till viss del.

De mest gynnsamma satsningarna

Liten satsning och Stor satsning är de mest gynnsamma satsningarna i Sic Bo. Liten satsning innebär att man vinner när summan av alla tre tärningar är mindre än 11 och Stor satsning innebär att summan av de tre tärningarna är mer än 10. Utdelningen på dessa satsningar är 1:1 och spelavdraget är bara 2,8 procent. Andra satsningar i Sic Bo har ett betydligt högre spelavdrag, om än också en högre utdelning, och därför är de inte särskilt gynnsamma. Ett tips är att kolla på utbetalningstabellen vid spelbordet innan man gör sina satsningar.