Bli en crapsspelare


Craps är ett klassiskt tärningsspel som till en början ofta verkar avskräckande. Ett rörigt spelbord och många satsningsmöjligheter gör att det vid första anblick kan verka avancerat. Lyckligtvis är grunderna i craps betydligt lättare och det tar inte särskilt lång tid att sätta sig in i spelet och bli en lyckosam crapsspelare!


Huvudområden inom craps


Även om craps är ett hasardspel som i grund och botten enbart handlar om tur, lönar det sig ändå att ha ett hum om spelstrategier och odds. Det är också värt att ha i åtanke att det bara är ett fåtal insatsmöjligheter som egentligen ger dig bra odds. Dessa insatser kallas Line bets respektive Odds bets, och mer specifikt Pass line och Don't pass line, respektive Pass odds och Don't pass odds.

Pass line och Don't pass line är insatser på att shootern ska lyckas respektive misslyckas i sitt kast.
Dessa är A och O att känna till om du sätter dig vid ett crapsbord, och egentligen är det också det enda du behöver ha ordentlig koll på för att maximera dina vinstchanser. Fokusera gärna på dessa om du känner dig osäker vid spelbordet. Resten av insatsmöjligheterna är generellt sett inte till större fördel för spelaren.

Husets övertag är något lägre för Don't pass och Don't pass odds, men ändå brukar dessa vara mindre populära att satsa på, trots att de statistiskt sett är mer fördelaktiga. Detta kan vara svårt att förstå, men förmodligen beror det på att det känns bättre att spela "med" än "mot". Det är inte för inte som det kallas för "wrong bet" att spela mot shootern. Ändå är det naturligtvis dessa sorters satsningar som rekommenderas då husets fördel är lägre.


Proposition bets


De så kallade propositioninsatserna kan du strunta i om du vill spela med högre vinstchanser. Ibland kallas de även "center bets", då dessa insatsfält hittas i mitten av spelbordet. Visserligen vinner du desto mer om de faller in, och är det extrem spänning du söker, kan du definitivt lägga ett par marker här. Generellt sett brukar de dock inte rekommenderas att lägga några större summor på, då husets fördel vid dessa insatser är betydligt högre än dina egna.

Det kan tyckas mycket att tänka på, men grundreglerna är enkla och det finns idag många möjligheter att prova sig fram genom gratisversioner av craps på nätet. Ge det en stund av din tid och lite tålamod. Som nybörjare är du snart varm i kläderna och förmodligen kommer du upptäcka vilket underhållande spel craps faktiskt är!